Kennismaken met

c2b73405-cc3f-409a-9c8c-8b529a232236

Foto van het bestuur. Van links naar rechts:

Marja van de Sande, Penningmeester,
Sirach Schilperoort, Voorzitter
Adnan Al Mahmoud, Bestuurslid
Fonger Schouten, Bestuurslid
Joke van Wingerden, Secretaris
Laila Laaam, Bestuurslid ( foto volgt)

Onze bestuursleden doen het werk vrijwilliger zonder vergoeding. Alleen de werkelijk gemaakte kosten worden vergoed.

 

judith kleiner.kopie

Onze dirigente Judith Olthuis stelt zich voor:

Hoe langer ik lesgeef, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat zingen voor iedereen is  – ook voor die mensen die ooit verteld is of denken dat ‘ze niet kunnen zingen’. Zingen is ook goéd voor iedereen en zeker als dat samen met anderen gebeurt: door samen te zingen maak je sneller vrienden en ontstaat er sneller een band tussen mensen, ongeacht waar ze vandaan komen. Ik vind het idee achter Popkoor Plus dan ook fantastisch: statushouders en (autochtone) Nederlanders, in dit geval Rotterdammers, die samen Nederlandse popliedjes gaan zingen. Om de taal (beter) te leren en contacten te leggen. Beter kan haast niet. Hoewel: we gaan wel proberen dat zoveel mogelijk meerstemmig te doen.

Wat betreft mijn eigen achtergond: na een studie Zang lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium (1994), zong ik in diverse bands met uiteenlopende stijlen. Van country & western-acts, via een Kerst-close harmony-groep en een discoformatie tot Gruppo Sportivo. Ik heb een ruime ervaring als zangdocent en geef enthousiast en gedreven les aan beginners, prof-zangers en alles daartussen. Daarbij probeer ik het beste uit iemand te halen, op zijn of haar eigen niveau. Serieus waar nodig, maar liefst met zoveel mogelijk humor en plezier.

Naast zingen en lesgeven heb ik ook altijd veel en graag met groepen en koren gewerkt. Dat begon met SKVR-kinderkoren in de jaren 90 en dat doe ik nu nog met een popkoor op Vlieland. Het leiden van popkoren is er de laatste 20 jaar alleen maar leuker op geworden, vooral omdat er steeds meer bekend is over de technieken voor popzang. Die maken dat alles gemakkelijker en natuurlijker gaat en – niet onbelangrijk! – dat het nóg lekkerder klinkt.

Ik heb ontzettend veel zin om van start te gaan met PopkoorPlus op 30 oktober. Ik zie jullie dan graag van achter de piano!